Сторінки

середа, 20 січня 2021 р.

 «Читання — це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе».

В. О. Сухомлинський

Читання розвиває уяву, розвиває кругозір і покращує пам’ять, розвиває логічне мислення і, зрештою, допомагає краще розуміти себе, оточення і наше життя загалом. Вагомі причини для того, щоб читати самим і заохотити до читання своїх дітей.

Щоб дитина із задоволенням і бажанням читала, треба щоденно їй читати вголос. Навіть якщо дитина вже вміє читати сама, вона чекає, щоб їй почитали дорослі. Цей духовний і емоційний контакт — важливий момент у досягненні мети. Тільки на цікавому матеріалі, тільки у доброзичливій обстановці, тільки в ігровій діяльності вдається залучити дітей до систематичної розумової праці, дати змогу дитині відчути успіх, повірити у свої сили.

Доведено, що лише шість хвилин читання знижує рівень стресу на 65%. Навіть від нудьги рятує. Ритміка та захоплюючий сюжет художньої літератури дозволяють відволіктися від своїх проблем та заспокоїтися.

Виявляється, читання для дітей може бути простим і приємним заняттям. Досить приділяти 20 хвилин на день розвитку цієї навички – і дитина почне читати краще. Ці тексти стануть вам у нагоді, для повсякденного читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар