Сторінки

вівторок, 26 травня 2020 р.

СПІЛЬНЕ ЧИТАННЯ – СІМЕЙНІ ТРАДИЦІЇ

Повчальні оповідання для дітейрізні історії чи казки на ніч – читання подібних творів може стати гарною сімейною традицією. Навіть 15-20 хвилин, проведені таким чином з дитиною, дають можливість відзначити багато беззаперечних переваг:

  • Після прочитаного дитина зможе разом з батьками обговорити сюжетну лінію. Це допомагає розвинути дитячу уяву, фантазію і поповнювати словниковий запас.
  • За рахунок казок дитина з легкістю може сформувати власне уявлення про реальний світ, розібратися з особливостями поведінки в суспільстві, в колективі.
  • Вибір правильних історій сприяє формуванню певної системи цінностей, за рахунок якої малюк може розібратися з такими складними поняттями, як добро і зло.
  • Під час співпереживання до певних героїв малюк розширює свій спектр емоцій.

Якщо в книжці представлені ілюстрації до казки, важливо обов’язково показати їх малюку і разом з ним згадати, до якого саме епізоду запропонований цей малюнок. Це сприяє тренуванню пам’яті малюка і допомагає перевірити його уважність. Батьки можуть допомагати своєму малюку, задаючи навідні питання. Таким чином, налагоджується зв'язок між батьками і дитиною, формується «сімейний» діалогю


Немає коментарів:

Дописати коментар